Vackraste brudbuketten

Om jag gifter mig eller förlovar mig vill jag ha en liknande bukett. I iallafall samma färgsättning. Så sköna mjuka färger!

Söt portmonä i fina färger


Vacker aftonväska likt en ros

Ginger Roger Peach Rose Bud With Beads


Fina väskor

Dessa väskor skulle jag mer än gärna vilja ha




Kronprinsessan Victorias brudklänning

En av de vackraste brudklänningar jag skådat.







Kate Middleton's brudklänning var även den jättevacker.


Mikroskop: Bloggerskan Kissie har opererat ögonen

Jag har alltid tyckt att hon haft väldigt små och hängiga ögon. Därför var det lätt märkbart att hennes ögon ändrats. Hennes ögonbryn och ögon sitter mycket högre upp och ögonlocken är större! Hon måste ha gjort ett ögonbrynslyft och ögonlocksförstoring.

Hon har alltid använt lösögonfransar etc, så det beror inte på det. Ingen sminkning eller linser kan permanent ändra att ögonbrynen höjs och förstorar ögonlocken! Bara operation.

Många av hennes läsare är så naiva att de tror att hon hela tiden går och spärrar upp ögonen, men snälla då skulle hon lida konstant av migrän och överansträngning.

Sen ska vi inte glömma att hon förövrigt gjort två bröstoperationer, fettsugning, läppförstoring, näsinjektioner för att få jämnare näsa, kindinjektioner för att göra de mer markerade, hakinjektioner för att få spetsigare haka!

Jag googlade för att bekräfta mina misstankar och bilderna talar för sig själva.


Innan och osminkad









Innan och sminkad











Efter ögonbrynslyft och ögonlocksförstoring (man ser ärren som läker)





Efter och osminkad (jämför innan och osminkad)






Efter och sminkad







;)

A boyfriend comes home to find his girlfriend watching the food channel. He askes her "Why do you watch that?

You still can’t cook!" She responds: Sooo? You watch porn every other day and still can’t fuck!”


Asiatiska stilen och klädmodet

I Asien är det snyggt att vara söt och vacker. Att klä sig som och vara det som vi i väst anser sexigt dvs mer utmanande, är att vara vulgär och försöka se ut som en västerländsk eller prostituerad.


En tjej om bloggaren Fokis klädstil:

Lina, din kommentar är nog det mest idiotiska jag läst på hela dagen. Märks att du aldrig har satt din fot i Asien. Där ser ALLA ut som Foki och det räknas som 100% snyggt och het fashion. Det är typ bara utanför Asien som tjejer vill ha basröst och klä sig i gråa H&M-kläder. :D



Imorgon kommer min kära mor och far

Imorgon kommer min kära mor och far till Linköping och hälsar på <3.
Vi ska luncha ihop, förmodligen på Ming Palace där vi får avnjuta deras goda buffé. Sedan ska de besöka mig på mitt jobb :). Tack kära ni.
Puss o Kram!



Jippie jag vann i Betapet!

Hurra för mig! Jag vann precis tre av fyra gånger i Betapet mot Pelle, och det överlägset hehe. Två av gångerna med över 100p *glad*. Jag har blivit bättre på Betapet :).

Skola i Skåne serverar bara Halalslaktat från Danmark

Kommentarer:

Ibland förstår jag mig inte på Sverige?? Vi har egna lagar som inte tillåter att halalslakta utan bedövning, men vi beställer in skiten från andra länder som inte kräver bedövning??


Halal/Koscher är religiöst jävla skit som inte hör hemma på civiliserade breddgrader.
Köttet har absolut ingen speciell smak/mörhet beträffande slaktsättet utan är snarare en mer förtydligande av dumhet hur man förnedrar djur. (punkt)


Inporteras köttet från Danmark? Inte nog med att det är halalkött som är dåligt i sig, man importerar från Danmark som har sjukt dåliga djurskyddslagar? Jag spyr.. Kräks


Danmark har sämre djurskyddslagar, detta fick jag lära mig under en kurs i lantbruksdjursskötsel.. Tro det eller ej men Sverige ligger rätt långt fram i djurskydd.


Ja, Danmark är nog inte direkt det smartaste valet att importera kött... personligen är jag emot all slags importerad kött. Tycker även att Sverige borde skärpa sig också. Det är tyvärr ofta djuren får lida...


Nej, jag anser inte ens att kommunen ska stå för det. Låt alla som har en tro som ligger utanför den svenska kyrkans område betala sin "kyrkoskatt" till sitt trosamfund och så får de stå för särskilda behov enligt religion.
Inte en spänn av mina skattepengar ska gå till något som någon anser sig behöva p.g.a. sin tro.


Djurhållningen i Sverige är sannerligen inte perfekt, men man behöver ju inte göra den ännu sämre


Jag hade inte heller accepterat att mitt barn fick äta importerat skit för att en minoritet inte kunde äta något annat p g a sin religion. Då är det väl rimligare att minoriteten får äta vegetariskt i skolan och de andra svenskt kött?


Att börja nucka på svensk lagstiftning för att en minoritet ska ha det bättre pga "religionsfrihet" är att gå för långt!


Finns en somalisk familj där jag bor. Mamman hon åker 3 timmar till Stockholm och köper halalkött. Sen tillbaks. Hur fräscht blir detta kött egenligenKräks?


Vill inte äta kött från ett djur som varit vid medvetande när det fått halsen avskuren..


Vadå förtrycka de som är färre? För det första behöver man inte äta kött, ju färre som gör det, desto bättre för miljön. För det andra tycker många muslimer att det inte är "äkta" halal om man bedövat djuret innan slakt. I Sverige är det olaligt att slakta djur utan bedövning. Varför ska muslimer få stå över svensk lagstiftning?


Djurskyddslagarna är ju något vi ska vara stolta över i vårt land å varför då låta en främmande folkgrupp som själva valt att bosätta sig här få oss att tumma på dessa regler? 
Varför är en kommun så illojal å omoralisk mot sitt eget land och sina inhemska invånare att de börjar importera kött istället för att gynna sina egna uppfödare bara för att tillgodose denna minoretetsgrupp som valt själva som sagt var att bosätta sig i ett land som inte har denna religion som grund för levnadssättet..


Halalslaktade djur blir ej slaktade på ett humant sätt. Därför tycker iaf jag att detta hör till ett samhälle som inte är dagens svenska samhälle som vi har byggt upp med humana normer.


Jag anser fortfarande det är fel att en skola tar in halalslaktat kött oavsett om skolan så bestod av 100% muslimer. Om djuret är slaktat utan bedövning är det INTE okej :)


Ta upp problemet och kräv bättre mat där inget jävla halalskit ska godtas. Djuren slaktas inte på ett så humant sätt som möjligt och ska därför inte serveras i onödan.


Jag bryr mig inte om några muslimer, däremot bryr jag mig om djurskyddet i Sverige. Jag vill att det ska utvecklas, inte degenereras.


-MIN religiösa övertygelse tillåter inte halal/kosher-slaktat kött.

-Enligt min religiösa övertygelse är dessutom att alla som inte följer min tro är mindre värda och låter jag dem leva är det för att jag visar nåd, alternativt att jag inte har tid att befria världen från alla dessa "otrogna".

-Enligt min religiösa övertygelse är det helt sjukt med andra sexuella läggningar, annan moral, annan livssyn mm mm än mig och jag får högt och tydligt tala om det.

-Om jag skulle begå en lagstridande handling är min religiösa övertygelse mitt försvar och jag ska ej kunna fällas i domstol för detta.

-Om du frågar mig vad min religion heter blir mitt svar att vet du inte det är du en "otrogen" och förtjänar inte mer än att behandlas enligt passande av ovanstående punkter.

Om ingen förstått det så är detta ironiskt menat.SoligOskyldig

Varför inte okay att uttala att man "önskar" ett visst kön?

Varför är det ok att säga att huvudsaken är att barnet är friskt, när man inte får säga att man önskar att det vore ett visst kön? Även ett barn som inte är 100% friskt, vad nu det betyder kan vara underbart och älskat.

En tjej hittade djurporr i sin killes dator

Kommentarer:

Sex ska kräva två samtyckande vuxna. Vuxna människor har ingen som helst rätt att påtvinga barn eller djur sin sexualitet för sitt höga nöje. Det har visats att djur som utsätts för att ha sex med människor lider och blir mentalt störda. Det är en mycket förvirrande situation för ett djur, även om de inte blir FYSISKT skadade. Sex ska bygga på informerat samförstånd, vilket ett djur eller ett barn inte ha kapacitet att ta ställning till.


Om du som individ tittar på sådan porr så bidrar du till industrin att framställa detta material och därmed till att djur utnyttjas på detta vidriga sätt.


Hur vet man att hunden inte tar psykisk skada ? Den kan inte tala om hur den mår. Den gör bara allt för att vara till lags. Och det är det som gör all djurporr så genomvidrigt. Djuren kan inte tala om hur de känner inför detta.


Du behöver nog informera dig lite mer om hur det faktiskt fungerar när en hund har sex med en människa. Ja det är instinkterna som drar igång, vilket inte är samma sak som att hunden inte skulle fara mentalt illa av detta. Bara det att du jämför två vuxna homosexuella som har sex på lika villkor med varanda, med en människa som har sex med ett djur, visar bara på hur okunnig du är om ämnet. Om du är seriöst intresserad och inte bara vill visa hur "frigjord" du är så finns det information för dig att hämta rätt lätt.. Men jag misstänker att kunskap inte är så jätteintressant för dig.

En jobbig tvååring på födelsedagsfirande

"Min son är normalt en väldigt aktiv kille, och gillar när det händer saker. Men han kan mycket väl sitta still och leka med sina leksaker i långa stunder om han känner för det. Hemma är det bara jag och sonen, ibland hans pappa som inte bor hos oss och även jobbar utomlands. Han träffar sin mormor minst en gång i veckan, men i övrigt umgås vi inte så mycket med släktingar eller vänner. Andra barn träffar han mest på dagis och på lekplatserna.

Sonen är två år och tre månader gammal, och igår var vi samlade hos hans mormor för att fira en släktings födelsedag. Vi och ungefär tio andra släktingar.

Han började testa gränser redan på förmiddagen, genom att springa och gräva i mormors rabatter. Hans Mormor och jag är vana vid gränstestandet, och vi tog gång efter gång bort honom ur rabatten och sade STOPP och förklarade med lätta ord att det var fel att göra så.

Bort mot eftermiddagen när våra släktingar (alla som nu har egna tonåringar (alltså har haft småbarn)  varav vissa tonåringar var med) började anlända stirrade min son upp sig ytterligare. Han var förstås jätteglad över att få träffa alla människor och ville leka med alla, hela tiden, vilket inte alla släktingar var så glada över. Han sprang runt på tomten och fortsatte med sitt gränstestande genom att kasta stenar och gräva i jorden, skrika och busa, och slutade förstås inte vid första eller femte tillsägelse. Men vilken gränstestande tvååring gör det?

Det var väl okej medan vi var ute. Jag fick bara höra ett par kommentarer om att han var väldigt aktiv och tydligen inte kunde sitta still, att han var vild och oregerlig. Men jag stod ut.  När vi vid 19-tiden gick in i det lilla huset bestående av två rum och kök blev det dock för mycket för mig. Det var trångt och min son var itne ett dugg lugnare. Han ville fortsätta leka och busa, hjälpa till med kaffekopparna och tallrikarna som skulle dukas fram, men ingen ville leka eller låta honom hjälpa till. Han for fram och tillbaka i rummet, och upp och ner i soffan. Han satt ett par sekunder, sen tröttnade han. Tallriken blev kladdig av tårtan och då ville han torka den med en servett vilket innebar att han välte hela sin tallrik. När han skulle gå från soffan ut på golvet råkade han dra sin filt i en annan tallrik med tårta och han snubblade över ett par fötter och slog sig och skrek.

Hela tiden blev jag översållad med högljudda kommentarer från en 17årig systerdotter:
"Han är helt omöjlig"
"Mina barn ska minsann vara väluppfostrade och sitta still och vara tysta"
"Fan vad han är ouppfostrad"
"Kan den jävla ungen sluta"
"Han är ju dum"
"Han är helt sjuk i huvudet"
"Han måste ha DAMP"

Hennes föräldrar, min syster med man, satt precis bredvid och sa inte ett ord. Jag blev bara argare och argare. Tillslut tog jag min son, sa Hejdå och gick hem.  Det är INGET fel på min son. Måhända att han var lite stirrig igår, men det är inte så konstigt när han träffar på 10 släktingar som vi bara träffar ett par gånger om året. Och ja, han är väldigt aktiv och har svårt för att vara i ro med mycket folk runtomkring sig. Något han ska få lite extra hjälp med på dagis till hösten. Men att gå så långt som mina släktingar igår, och speciellt min systerdotter. Nej, det kan jag inte acceptera.

Jag är så besviken och ledsen på mina släktingar som hela tiden klankade ner på min son. Jag förstår inte hur man kan göra så!? Har de inget vett i huvudet?"


Jag håller med i dessa kommentarer:


Om de stannar när 2 åringen välter tårttallrikar, skriker och stör alla andra större delen av dagen så får nog ts acceptera att andra säger ifrån!


Jag kan förstå att hon sa så. Ditt barn verkar ouppfostrat. Finns inget jobbigare än ungar som ska ta över hela showen och skrika, gapa, hoppa, skutta runt, ta i allt, lägga sig i och ha sönder saker. Riva i rabatter och kasta stenar?! Skämtar du? Skulle be dig gå hem med din son om jag hade dig och ditt barn som gäst.


Sen när är andras barn någon annans bekymmer än föräldrarnas? Om man har barn vet man även att en 17 åring exploderar i frustration efter flera timmars terroriserande. Jag anser att ts skulle haft hyfs nog att ta undan ungen från de 20 andra i sällskapet efter en liten stund. Inte att hon skulle ha väntat i 3.5 timmar! Jag har flera barn och jag stör mig på curlingmorsor som tror det skadar ungarna att få lära sig att uppföra sig bland andra.


Jag hade också blivit galen om jag var tvingad att umgås med en unge som höll på sådär. Det är DITT ansvar att se till att han lugnar ner sig. Jag hatar morsor som lite lamt och slappt med ett illa dolt léende "säger till" barnet att de ska sluta. DU är mamma, DU ska se till att han slutar. Tycker synd om de andra gästerna som blev överröstade av din son hela tiden.


Så man är oartig om man kräver att folk ska hålla koll på sina ungar? Och det finns inget alternativ mellan att sitta still på soffan och bete sig som en liten djävul? Om någon hade haft med en sådan unge som i TS hemma hos mig och haft samma attityd som TS och vissa andra i tråden, hade vederbörande åkt ut så det visslade om det!


@ Anonym - Eh, du ser ingen skillnad mellan ett barn som river i porslin, kastar sten, springer i blomrabatter, med ett barn som har svårt att sitta still? Kan man inte hantera situationen tar man barnet därifrån och låter det inte löpa amok.


Jag häpnar över att så många tycks anse på fullt allvar att det är helt ok att en unge beter sig så illa som ts beskriver att hennes gjorde. Visst, de är nya små människor men de ska lära sig hur man uppför sig i världen och det är det vi föräldrar som ska lära dem. Jag hade blivit skogstokig om ett av mina barn hade uppfört sig som ts barn. Då hade jag lyft bort dem ur rummet och gått ut med dem. Till skillnad från rätt många här, anser jag inte att hela min omgivning ska behöva vare sig anpassas till mina barn, eller stå ut med att de uppför sig illa.


Tycker ts beskriver mycket bra att hon låter 2 åringen bestämma, att hon inte klarar av att gränssätta och att hon inte respekterar sin omgivning. 20 personer på liten yta i drygt 3 timmar och ts anser inte barnet var sååå besvärlig och att omgivningen borde ha lekt med hennes barn. De andra var där för att fira hennes mor... antar att ts också var det men av någon anledning verkar födelsedagsbarnet ha kommit i skymundan.


Viss tolerans är inte samma sak som att man ska behöva stå ut med en oregerlig unge under 3.5 timmars födelsedagsfirande! Något är fel om man som förälder inte kan lugna sin avkomma på den tiden.


Klart det var ungens mamma som fick en smäll på sitt ego. Hade barnet uppfattat 17 åringens kommentar och tagit illa vid sig hade det varit ett verkligt problem. Efter att ha haft en besvärlig 2 åring i centrum av firandet i flera timmar är det mer förvånande att inte fler sa ifrån.


Väl kraftigt att vräka ur sådana kommentarer om ett litet barn, men kanske bör du ts ta det som en uppmaning att fostra din son?


Varför ska de andra vuxna leka med barnet? Det uppmuntrar ju ungen till att fortsätta tillfredställa sitt uppmärksamhetsbehov. Gränsdragning kanske hade vart något för TS. Och nej, att säga till sitt barn och sen låta det upprepa exakt samma beteende, det är INTE gränsdragning.


Jag undrar mer vad det är med alla dessa nutidens mammor som inte klarar av att hantera sina barn utan låter dem härja fritt oavsett om de är i en lekpark, i kyrkan eller på ett födelsedagsfirande. Alla uppskattar inte att en snorig unge pillrar på den plockmat alla ska ta av. Alla tycker inte att det är charmigt med en unge som får trotsa timme ut och timme in utan att en förälder reser sig upp och tar bort det stackars oregerliga barnet från den, uppenbarligen för jobbiga situationen.


Systerdottern sa nog bara vad alla tänkte, eftersom ingen annan sa till henne. Hade det varit min son som for runt så hade jag försökt lugna ner honom eller åkt hem. Hade du varit min syster så hade jag bett dig lugna ner din son..


Jag har barn, tre stycken tom, och den yngsta var så vild och överallt som liten, och nej jag hade inte låtit henne bete sig så som du skriver att din son gör.
Hade det varit en barnkalas ja, men ett vuxenkalas, ja då får man se till att barnet inte stör alla andra, så enkelt är det. Oftast fick jag (eller pappan) spendera tid ute eller i ett annat rum med henne, eller ha henne i knät, eller helt enkelt stanna hemma... Bara för att man är ett barn ska man inte förstöra för alla andra.




Adopterade Lena Borgardt: "Jag smälter aldrig in"

Lena Borgart, ett av Västerbottens första adoptivbarn, adopterades 1972.


Lena Borgardt är adopterad från Korea. Hon tycker att hon som adopterad lever med ett ständigt utanförskap, en känsla av att hon inte riktigt passar in.

 

Lena Borgardt är 37 år och hon var sex månader gammal när hon kom till Umeå från Korea. Året var 1972 och det var fortfarande ovanligt med adopterade barn i Umeå. Det fanns överhuvudtaget inte många barn med annan hudfärg än vit.

Lena fick ett svenskt hem, bra föräldrar, en syster från Korea. Trots det har känslan av att det är här hon hör hemma har aldrig riktig infunnit sig. Hon vet inte varför, men tror att det kan höra ihop med att hon alltid var det annorlunda barnet.

- Jag passade aldrig riktigt in. Jag har inte blivit mobbad eller så, men det är en känsla. Jag smälter aldrig in, säger Lena Borgardt.

Hon pekar på ett vardagligt exempel. Hon arbetar på en förskola i Vindeln och har just skolat in flera mindre barn.

- Då kan jag tänka mig att barnen beskriver mig som den mörka fröken. Det är så lätt att peka ut mig, även om det inte är illvilligt, säger Lena Borgardt.

Bra liv
Hon medger att hon har ett bra liv i Sverige. Hon har familj och arbete. Lena har inte stött på några hinder på arbetsmarknaden på grund av att hon inte har svenskt utseende.

- Det är mer så att jag undrar varför jag fick jobbet. Det är det jag tänker och det kan jag inte göra något åt, säger Lena Borgardt.

Hon tycker att identitetsproblemen var som störst när hon var tonåring.
- Det var det här med killar och kläder. Hur mycket jag än ansträngde mig kunde jag inte se ut som de andra, säger Lena Borgardt.

Tankarna runt adoptionen har förändrats sedan hon fick sin son Daniel, som nu är elva år.
- För honom är jag bara mamma. Han bryr sig inte om vilket land jag kommer ifrån.

Lena Borgardt säger att hon själv inte skulle välja att adoptera, men tillägger att hon inte har behövt fundera över det alternativet.
- Det är först när man ställs inför ett sådant faktum som man på allvar kan fundera på hur man ska göra, säger Lena Borgardt.

 

Kerstin Eriksson


Ang, asiatiska tjejer vill se ut som västerlänningar

Jag hittade ett bra inlägg skrivet av en asiatisk tjej på en killes blogg:

"Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka ditt inlägg – är du spydig eller förstod du inte vad jag skrev? Som jag redan skrivit en gång, jag tror inte att särskilt många asiater vill se ut som västerlänningar. Varken tjejer eller killar.

Ögonlocksoperationerna skulle förekommit även om vi inte sett västerlänningar, eftersom våra ögonlock anatomiskt är utformade på ett sätt som oftast inte besvärar västerlänningar förrän de blir äldre. Asiater är ofta smala, har lite kroppsbehåring och slät hy även när vi blir gamla, men vi tolkar inte västerlänningars bantande, rakande och botoxinjektioner som försök att se asiatiska ut.

 

Och vad jag vet är västerländska kvinnor precis lika utseendefixerade som asiatiska. Svenska tjejer svälter sig, skaffar silikontuttar, blonderar håret, kan inte visa sig utan smink, springer på gym och på solarium och sprutar in restylane och botox och allt möjligt i ansiktet.

 

Du får tro vad du vill, men som jag redan skrivit – jag är trött på att västerlänningar alltid utgår från att alla försöker vara som de."


Tjusiga cupcakes

Om man ska bjuda på festligare fika så är ju cupcakes populärt. Kolla in vilka söta!




Toalettbord Hemnes från Ikea

Det här toalettbordet Hemnes från Ikea vill jag ha.

Gammeldags ramar

Så fina!

GLAD PÅSK!

Happy Easter!

Du valde andra

Du ville inte förstå mig när jag var ledsen. Istället valde Du andra framför mig. Nu har du dem. Men jag finns inte kvar.

Sommarvärme idag

Idag var det sommarvärme i luften! När jag gick hem längs Stångån kändes det som sommar. Folk cyklade, joggade, promenerade och fikade i t-shirt och kortbyxor! Det är inte varje år man ser det redan den 21 april! Men värmen är tidig iår till allas glädje.

I helgen nalkas påskbord och återseende med min kära familj. Ser fram emot det. I år önskade jag mig inget påskgodis, så får se om påsktuppen eller haren för den delen har "värpt" något annat..?

Förövrigt köpte jag en fin bordslöpare på stan idag. Det var det sista exemplaret, och den passar så fint in i mitt vardagsrum :).

Påskliljor.



Jag är fri

Jag är fri. Jag får vara den jag är. Jag får vara den jag är utan att kritiseras, och slippa att Någon inte vill förstå. Det är så jag ser det. Nu är det dags att vända blad och gå vidare. Det ska jag göra också. Tack för den här tiden.

Fri som en fågel.

Städdag

Idag är det städdag. Jag ska plocka iordning grejer, dammsuga, damma, diska och rengöra ytor! Det är inte kul, men det är bra att ha en veckodag då man ägnar sig åt sådant här.

En gul ros såhär till påsk.

Två möten idag

Idag har jag två möten som är viktiga för mig. Ska bli spännande! Hoppas på positiv utgång :). Ska sjunga lite nu och därefter hoppa in i duschen och fixa till mig.

Dessa blåsippor fotade jag våren 2009.


Första riktiga varma vårdagen!

Idag var den varmasta dagen i år. Det är jag säker på. Solen sken och det var varmt och skönt i luften. Folk gick till och med i t-shirt, linne och kortbyxor ute! Det måste vara ett tecken på att värmen är är för att stanna. I vilket fall hoppas jag på det. Gröna knoppar har börjat slå ut och fåglarna kvittrar alltmer. Springtime at its best! :)


En sen påsk i år

I år är det en sen påsk. Påskafton infaller den 23 april. Förra året var den tidig, i slutet på mars till och med tror jag? Så än har inga påsktuppar, påskharar eller påskägg kommit fram. Inte för att jag har så mycket påskpynt, men litegrann. Hm, undrar när jag ska ställa fram dem? Ganska snart tror jag. Tycker det är trevligare att "njuta" av det tiden före och fram till påsk, än att ta fram påskpyntet en dag innan påskafton för sen är ju påsken slut! Samma sak är det med julpyntet som såklart är mer. Nu blir det ju inte mycket, men man ska inte underskatta den lilla kycklingen :).



Handlat mat

Jag gick nyss till Ica för att handla lite mat. Vädret är helt underbart med en skinande sol och en frisk vind i ansiktet :). Det blev mycket och tungt i kassen. Jag orkade knappt bära hem det. Just nu sitter jag och mumsar på sushi som jag köpte för halva priset. Jättegott! Förövrigt köpte jag köttfärs, quornfärs, skinka, chorizo, ägg, mjölk, juice, soppa med mera :).

Cameron Diaz var så vacker

Skådespelerskan Cameron Diaz brukade vara så vacker på 90-talet. Vad hände mer än att hon såklart åldrats?

Förr:



Idag:





Vill ha den här väskan

Jag vill ha den här väskan. Den är så fin i både form och färg :).


Att ha en egen skyddsängel

Jag har min älskade mor och far som är mina skyddsänglar <3. Men det skulle ändå vara skönt att ha en riktig skyddsängel. En ängel som vakar över mig på min färd på resan som kallas livet.

Det kanske skulle hindra att man faller så ofta och såras på den slingriga vägen med uppförsbackar och nedförsbackar. Man kanske skulle skonas och bara få enstaka skrubbsår, istället för en kniv i ryggen eller ett djupt hugg i hjärtat? Såren må läka, men ärren finns alltid kvar...


Till mamma och pappa

Mamma och pappa, ni betyder så mycket för mig! Tack för att ni finns <3.

All kärlek till er.





Inredningsstil

Det har blivit väldigt "inne" nu bland många och det är kul, men för mig är det ingen innegrej. Jag har alltid gillat den vita, lantliga, lite romantiska, shabby chic-stilen. Inte så mycket shabby dock, men en aning :).


När man faller...

...är det bara att resa sig igen och kämpa vidare! Den enda som kan förändra något är en själv.


Ögonskugga från D&G

Denna ögonskuggepalett från Dolce & Gabbana är väl fin! Vill ha :).


Fina smycken jag skulle vilja ha




Japansk nagelkonst

















Namnen har inget med dopet att göra

"Man döps in i den Kristna gemenskapen. Namnen har ingenting alls med dopet att göra. Anledningen till att prästen läser upp alla namnen, är för att den kristna församlingen skall veta vad den nya medlemmen heter. När man sedan konfirmeras, så konfirmerar man (bekräftar) dopet."



Betapet med Pelle

Jag spelade Betapet online med Pelle ikväll. Pelle vann alla tre gångerna tror jag, men det är kul ändå! :) Han skriver längre och svårare ord än mig hehe.

Jag spelade även Fia-med-knuff med några grannar. Tyvärr förlorade jag.

Snart ska jag gå och lägga mig och sussa så gott :). Imorgon är det fredag, undrar vad som händer då?

Promenad runt Stångån

Jag har börjat promenera runt Stångån varje morgon, eller rättare sagt har jag nu två morgnar i rad tagit en 1-timmes promenix runt Stångån. Stolt! Det är så härligt med den friska luften, lugnet och fågelkvittret omkring sig. Speciellt om vädret är fint också som det varit hittills! Hoppas jag orkar upp även imorgon :).


För ca en månad sedan.


Jag ska köpa mig ett Fia-spel

Jag tror jag ska ta och köpa mig ett Fia-spel snart :).

Generation Fett på TV3

Jag har just sett några avsnitt av programmet Generation Fett som går på TV3. Så tragiskt och sorgligt att se så överviktiga människor och deras levnadssätt.

Äta mycket fisk för hälsans skull

En uppföljd långtidsststudie (75 år!) i Norge, visar ett tydligt samband med en diet av mycket fisk (och mycket grönsaker, lite kolhydrater) och god hälsa. den visar också det tydliga sambandet med mycket kött och hjärt-kärlsjukdomar.

Likaså en studie om kost från Grönland – ett land med världens lägsta nivå av hjärt-kärlsjukdomar och uteslutande till största delen fiskdiet.

Jag är övertygad om sambandet med fet fisk och kalla – oprocessade oljor, lite kolhydrater och god hälsa. Men – allt med måtta.

Detta rimmar mycket väl med att Japan har världens högsta medellivslängd där de äter äter en fisk- och grönsaksrik kost.

Varför man bör äta enligt LCHF

Viktnedgång: Långsam.

Varaktighet: Hela livet, ett sätt att leva.

Fördelar: En diet som fungerar för de flesta.

Nackdelar: Bryter tabun om vad som är nyttigt.

 

Alla kolhydrater bryts ned i magen till enkla sockerarter innan de upptas av tarmen och överförs till blodet. När detta händer så ökar blodsockret. Ett ökat blodsocker ger ökad produktion av hormonet Insulin. Insulin används av kroppen för bland annat fettlagring.


När kroppen lagrar sitt överskott av näring i fettceller kan det leda till en lägre näringsnivå i blodet. Den lägre näringsnivån ger hungerskänslor vilket leder till att man vill äta igen. Detta ger upphov till en negativ spiral där konturnerliga hungerskänslor ökar på intaget av kolhydrater, vilket i sin tur ger hungerskänslor osv. Detta leder till ett förstort kostintag, där överskottet lagras i kroppens fettdepåer.

För att bryta detta mönster av återkommande hungerkänslor så kan man äta enligt en LCHF-diet.

Vill köpa Jimmy Choo's parfym

Häromdagen fick jag syn på designern Jimmy Choo's parfym som nu lanserats i Sverige. Jag kan bara säga att EdT:n doftade himmelskt! Ljuvlig, söt och harmonisk. Precis min stil! Måste lägga vantarna på den när det blir löning :).


Inte bra att lämna sina barn för tidigt på förskola

Skrivet av en kvinna:

Idag har föräldrar en övertro på dagis och tror att ens egen roll som förälder inte är tillräcklig de första åren! Barn ska INTE lämnas bort innan 2-3 år!!!! Och det som är så skrämmande är att det är socialt accepterat att många barn ska genomgå en traumatisk separation från föräldern varje dag vid inskolning och kanske under längre tid!!! HUR KAN MAN lämna ett barn som skriker efter en och klamrar sig fast vid lämning??? Barnet SIGNALERAR rädsla och ångest, och det föräldern gör är att säga till sig själv att "barnet slutar ju gråta efter 10 min"!!! Ja men vet ni varför?? För att barnet "stänger av" smärtan för att överleva separationen!!! Hellre lever jag på vatten och bröd än att utsätta mina barn för en plågsam separation varje dag!!! Det är HELT åt skogen för barnets välmående! Ni hör ju hur onaturligt det är att sätta samman ett gäng ettåringar i en stor grupp och tro att de ska får en trygg miljö???? Hur kan någon tycka att det är ok?

Christina Hendricks har förstorat brösten

De som säger att hennes bröst är riktiga måste leva i en drömvärld, eller snarare i en mardröm. Vissa säger att hon gått upp lite i vikt, och att det har gjort att hennes bröst ökat i omfång. Herregud ett par extra kilon gör inte att brösten totalt ändrar form och exploderar fem storlekar större!
Man ser förövrigt efteråt hur hennes axelparti har sjunkit ned pga bröstimplantatens tyngd.

Innan bröstförstoring och näsoperation.


Längst till höger innan.








Vackra koreanska stjärnor på röda mattan

Ofattbart vackra människor! Synd att de inte är mer kända i väst. Men de har en stor marknad på hemmaplan och i restan av Östasien.


Musikalen Romeo & Julia på Göta Lejon

Idag har jag haft en jättefin heldag med min familj. Vi åkte bussresa till Sthlm där vi på Solliden Skansen avnjöt en god trerätters middag, för att sedan beskåda musikalen "Romeo & Julia" på Göta Lejon. Vad kan jag säga? Musikalen var helt fantastisk! Den var vacker och häftig med underbar musik, sång, dans och skådespeleri! Det är den bästa musikalen jag har sett! Måns och Lizette var perfekta som kärleksparet och jag är glad att Lizette vann rollen som Julia.










RSS 2.0