Koreansk Kimchi är rena dynamiten för hälsan

Det är inget nytt, men många svenskar kanske inte vet det.
Inte bara är det supernyttigt, utan så himla yummi! Det vattnas i munnen bara av att tänka på Kimchi! :)


Kimchi är bra för vår hälsa

Att äta grönsaker förebygger många allvarliga sjukdomar. Kimchi är emellertid ännu nyttigare:

  • Syrade grönsaker gör det lättare för kroppen att ta upp icke hemjärn.
  • Mjölksyrabakterier verkar probiotiskt, stärker vårt immunförsvar och motverkar magsjuka.
  • Komplexa näringsämnen som aminosyror och B12-vitamin bildas under syrningen.
  • Kimchi sänker GI för måltiden.
  • Gönsakerna lättsmälta av syrningen och stimulerar matsmältningen.
De heta kryddorna, som ingefära och chili, kan dessutom öka upp vår fettförbränning något. Kimchi har dessutom en hög näringsdensitet där mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter finns men väldigt lite kalorier.

Vanligaste Kimchin är "Mat Kimchi" med inlagd kinakål.



Andra vanliga Kimchi är tex "Kkadugi Kimchi" med inlagd rättika.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0