Att inte låta vaccinera sina barn

Som boende i Kenya tycker jag att man är lite galen när man som svensk i Sverige inte utnyttjar de vaccinationsprogram som erbjuds gratis. Personligen tycker jag det är ett hån mot alla de barn som dör av så onödiga sjukdomar som mässlig på denna kontinent.
Västvärlden har lyckats "utrota" många sjukdomar tack vare vaccinationer men det bygger ju också på att de flesta låter vaccinera sig.


Det är väldigt egoistiskt att inte vaccinera sitt barn. Då är det ju tack vare att alla andra vaccinerar sina barn som ditt barn ev. kommer klara sig undan enkla barnsjukdomar som kan ge svåra konsekvenser i form av tex hjärnhinneinflammation som kommer i samband med mässling. Mässlingsepidemier har bl.a. brutit ut hos barn i antroposofkollektiv, där barn avlidit till följd av sin mässling. Det är betydligt större risker med mässling än med vaccinationsbiverkningar (som nästan ingen får).

Det är väl bara om ni åker utomlands ni måste tänka er för om ni har ett ovaccinerat barn, eftersom man av ekonomiska skäl inte är lika noga med vaccinationer där. Ert barn kan lätt smittas om ni åker utanför Sverige. Tack vare att så många vaccinerar sina barn i Sverige, så sprids dessa barnsjukdomar nästan bara i kollektiv av ovaccinerade barn.

Jag tycker det är oerhört egoistiskt att inte vaccinera sitt eget barn, och därmed låta andra ta ansvar för att inte farliga barnsjukdomar sprids.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0